Hvad koster en tilbygning? Fem forhold der kan påvirke tilbygningens pris

En tilbygning kan være en fin løsning hvis familien er blevet større, eller hvis børnene er blevet så store at de kræver mere privatliv.

Køb af nyt hus, salg af det gamle og alt hvad der følger med er ofte både dyre og mere besværligt end en simpel tilbygning.

Alt det du kan selv gør tilbygningen billigere

Har du en håndværker i maven og har du tid til selv at bygge, så er der rigtig mange penge at spare. En autoriseret håndværker koster knaster i timeløn.

Det kan godt være at en rigtig håndværker kan hjælpe dig med at vælge gode billige materialer. Måske har han også nogle gode aftaler med nogle ordentlige leverandører. Men, hans timeløn kommer du ikke uden om.

Hver time du bruger selv, er altså en håndværker time du har sparet.

Har du ikke en håndværker i maven, skal du sørge for at lave en rigtig god beskrivelse af hele dit projekt og derefter lade mere end to håndværkere give dig en pris, før du vælger hvem der skal bygge din tilbygning for dig.

Fundament og gulv har indflydelse på prisen

Om du vælger et støbt fundament, et fundament i punkter eller bare en enkelt sokkel har stor betydning for den endelige pris. Ikke kun på grund af den tid de forskellige fundamenter tager at lave, men også fordi materialerne ikke længere ligger i den billige ende. Dette gælder alle byggematerialer ikke kun cement og mørtel.

Selve gulvet kan også lægges på flere måder. Ved du på forhånd at gulvet skal have gulvtæppe på når det engang er færdigt, er der ingen grund til at lægge et dyrt plankegulv. I det tilfælde kan du nøjes med grundig isolering og simple OSB plader.

Taget har stor indflydelse på prisen

Ligesom på resten af dit hus er taget en af de helt store poster. Tage findes i alle prisklasser. Lige fra temmelig billigt til hunde dyrt. Det du skal afgøre er om det skal være det samme som på resten af huset, eller om det godt må være et par klasser under det, i selve prisen.

Taget er ikke noget der bliver kigget ret meget på. Egentligt skal de jo bare være tæt. Hvis du er ligeglad med tagets udseende, kan du sagtens spare en del på den post.

Vinduer koster mere end vægge

Når det kommer til vinduer er der ikke så stort udsving i pris. Det der kan gøre forskellen er ikke så meget valg af pris på det enkelte vindue, men valget om hvor mange du skal bruge. Vinduer koster mere end vægge, så jo flere vinduer, jo dyrere bliver din tilbygning.

Vægge, ude og inde har også betydning for prisen

Bygger du i sten er der ikke rigtig noget prisvalg at tage. Der skal bygges en ydre og en indre mur og der skal isolering imellem. Hvor mange sten du skal bruge afhænger af rummets størrelse og hvor meget der går fra til vinduer.

Bygger du i træ, har du straks mange flere muligheder. Den ydre mur kan bygges i alt fra billig imprægneret forskalling til dyrt Douglas gran. Prisen stiger fra imprægneret forskalling og op til Douglas gran.

Du vælger selv. uanset hvad du vælger skal træet efterbehandles. Vælger du Douglas gran er det olie eller bejdse. Har du alligevel tænkt dig at male med en rigtig farve kan du lige så godt købe imprægneret forskalling.

Indvendig mur har lige så mange muligheder. Her kan du gå med en simpel OSB, hvis du alligevel skal have tapet på bagefter. Gips er også en mulighed i den billige ende.  

Menu
Top